V termínech seminářů je možné se objednávat i na klasické víkendové pobyty za standartní cenu, aniž byste se semináře, který u nás probíhá museli účastnit!

Načítám Akce

« All Akce

  • akce již proběhla.

KURZ VÝROBY VÁNOČNÍHO CUK-RAW-Í

2.12.2016 - 4.12.2016

4500Kč
cukrawi

Zveme vás na úžasný předvánoční kurz výroby raw cukroví, kde se dozvíte, jak během Vánoc (ale i během celého roku) můžete mlsat zdravě.  V malebném prostředí vesničky Kryštofovo Údolí, v útulném penzionu Novina, si ukážeme, jak nahradit klasické přeslazené a těžké vánoční cukroví vyrobené z bílé mouky, másla a cukru dobrotami z chutných a zdravých přírodních surovin. Raw cukroví a dezerty jsou tak dobré, že nebudete věřit, že jsou vyrobeny z oříšků, ovoce, olejů či semínek.  Díky našemu kurzu budete mlsat tak, že cukroví bude lahodit nejen vašemu jazyku, ale i vašemu tělu, pleti a štíhlé linii. Ve volných chvílích na vás čeká krásná příroda v okolí penzionu, saunování, procházky a hlavně 100% rostlinné menu.

Co vás naučíme navíc?

Naučíme vás jak si vyrobit: ořechové mléko a ořechovou mouku, kandované ořechy, sirup, marmelády z několika druhů ovoce, polevu, lískooříškovou pomazánku, švestkoládu, čokoládu, nutellu, karamelky, bonbónky apod.

Z čeho všeho se naše raw-zkošné (čti rozkošné) recepty budou skládat?

Budeme používat různé druhy ořechů, semínka, čaje (matcha), prášky (kakaový) nebo boby (kakaové), semínkové oleje a ořechová másla, čerstvé ovoce, sušené ovoce, ovocné šťávy a sirupy, marmelády, polevy, pomazánky, čokolády,  vanilkový lusk, a čerstvě umleté koření.

A možná i další ingredience a vše výhradně RAW (čti ró).

maliny-cake


JAKÉ DRUHY CUK-RAW-Í  SI NA KURZU PŘIPRAVÍTE?

  1. Perníčky
  2. Vanilkové raw-hlíčky (čti róhlíčky)
  3. Raw-ládu (čti roládu)
  4. Koule na tisíc způsobů včetně Raw-ffaella (čti Raffaella)
  5. Linecká kolečka s marmeládou
  6. Včelí úly
  7. Kokosky
  8. Hříbečky
  9. Jablečný štrůdl
  10. Vánoční dort
  11. a další 🙂

JAKÝ MÁME PŘÍSTUP?

Raw (čti ró) není výhradně pro vitariány, vegany nebo vegetariány. Bereme raw jako zpestření jídelníčku pro každého.

Raw cuk-raw-í tak může připravit úplně každý.

Máme výhradně praktický přístup, kdy si každý výrobu cuk-raw-í vyzkouší.

Každý si ochutná připravené cuk-raw-í. Co si vyrobíme, to si sníme 🙂

Vedlejší produkty, které při přípravě cuk-raw-í vzniknou, využijeme v jiných receptech. Ukážeme vám takzvané beze-zbytkové ne-vaření.


kollage


Máme pro vás přichystány tyto kuchyňské roboty:

Thermomix http://thermomix.vorwerk.cz/uvod/

Samson http://www.samsonjuicers.com

Tyčový mixér Russell Hobbs http://cz.russellhobbs.com/russell-hobbs-products/food-preparation/hand-blenders/

Kuchyňský robot ETA http://eta.cz/kuchynske-roboty-a-procesory

Sušičku Professor http://susicky-potravin.heureka.cz/professor-sp-4200/#ng:7a791e0cad82a009c5089b2d8fee0151

Pokud si přivezete svůj vlastní kuchyňský robot, stolní mixér nebob sušičku dostáváte slevu 10%.


KDO JSME ?

Dominika Švecová
Mou hlavní profesí je tvorba televizních dokumentárních filmů a radiodokumentů. Ke zdravé výživě jsem se dostala v zahraničí více než před šesti lety, kdy moje sestra studovala v Irsku obor nutriční specialistky. Ráda cestuji a zastávám názor, že cizí země se dají poznat nejen prostřednictvím jejich jazyka či architektury, ale i kulinářské kultury.  Proto jsem stále všežravec. V mém každodenním jídelníčku však převažuje ovoce a zelenina, bez nichž si život nedokážu představit. Proto si je také sama pěstuji, včetně bylin. Raw strava je pro mě zajímavým zpestřením mého jídelníčku. Stejně tak, jak ráda poznávám nové kuchyně v zahraničí, ráda objevuji  kulturu raw pokrmů, a dělám tak hodně pro své zdraví.

Dominika Čompová
Studuji na konzervatoři daleko od domova, takže z mé obliby hrát si v kuchyni se stala trošku „povinnost“. Přes své experimenty jsem se dostala k živé (raw) stravě, která mě nadevše uchvátila. Vitariánem jsem již rok. Ještě nikdy jsem se necítila tak dobře, lehce, přitom plná síly a energie. Načetla jsem spousty knih týkající se stravy, zhlédla filmy týkající se zdraví, potravin, zpracování potravin, oslovovala lidi, kteří se tímto zabývají, začala jsem chodit na kurzy, festivaly. Informace, které jsem se dozvěděla, a především své zkušenosti bych chtěla předávat ostatním. Osud mě seznámil s naší druhou Dominikou a společně jsme přišly na to, že kromě stejných jmen máme i stejné zájmy. Tvoříme již dva raw-ky (čti roky) 🙂


Náš web:

dobrawty.wordpress.com

Budeme se na vás těšit v našem kurzu Vánočního cuk-raw-í.

Dominika & Dominika

dsc_0206

Dob-raw chuť!

cukraw


Cena kurzu: 4500 Kč (cena zahrnuje ubytování, veganskou polopenzi, suroviny pro výrobu raw cukroví), záloha předem je 2500 Kč
Rezervace : je nutná předem na emailu hana.pavlickova@bioobchod.cz, platební údaje vám budou zaslány emailem
Začátek kurzu: pátek 2.12. v 18:00
Konec kurzu: Neděle 4.12. po obědě (cca 14:00)

Podrobnosti

Zahájení:
2.12.2016
Ukončení:
4.12.2016
Cena:
4500Kč

Místo konání

Vitalpenzion Novina
Novina 101
Kryštofovo Údolí, liberecký 46001
Telefon:
733 591 593
Webová stránka:
www.penzionnovina.cz

Pořadatel

Dominika Čompová a Dominika Švecová
Webová stránka:
dobrawty.wordpress.com